Кернеса попросили вшанувати пам'ять загиблих на війні харків'ян

Харків'яни попросили чиновників створити у місті Алею Слави загиблих у зоні АТО бійців

Як передає Depo.Харків, відповідну петицію зареєстрували на сайті Харківської міськради вчора, 21 березня.

Автор петиції Катерина Новікова пропонує створити у місті Алею Слави харків'янам, які загинули у війні на Донбасі.

"Наразі у Харкові нема жодного належного вшанування їх пам'яті. Певний час на площі Свободи висів банер, на якому були фото хлопців, що загинули на війні. Але днями трапилася резонансна подія - банер вночі був зірваний вандалами. Тож тепер і банера немає, хоча на будівельному паркані навряд чи йому місце. Звертаюся до влади міста з проханням, виділити місце і створити Алею Слави харків'янам, що віддали життя на війні за Україну", - зазначила Новікова.

Наразі петиція зібрала лише два підписи. Для того, щоб розглянула міськрада, петиція має набрати 5 тис. підписів протягом 90 днів.

Як повідомляв Depo.Харків, 20 березня стало відомо, що на площі Свободи в Харкові невідомі пошкодили банер з фотографіями загиблих в зоні АТО бійців.

За даними поліції, офіційних заяв з приводу інциденту до правоохоронців не надходило.

"Інформація про пошкодження банеру з фотографіями загиблих в зоні АТО бійців опублікували деякі інтернет-ресурси міста. Ця подія викликала певний громадський резонанс, тому керівництвом Шевченківського відділу поліції було прийнято рішення провести перевірку за даним фактом", - зазначили тоді правоохоронці.

Співробітники районного відділу поліції оглянули паркан, до якого був прикріплений банер, та зібрали первинний матеріал. Вилучили відеозаписи з камер відеоспостереження, які наразі вивчаються слідчими.

Після проведення перевірки факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі.

В соцмережах опублікували відеозапис, на якому зафіксовано, як чоловіки нищать банер з фотографіями загиблих в АТО бійців.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme