Комунальні системи України "увіллють" 12 млн грн в системи теплопостачання

У поточному році компанія "Комунальні системи України" планує інвестувати близько 12 мільйонів гривень у модернізацію систем теплопостачання у двох українських містах

За даними компанії "Комунальні системи України", на підприємствах ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" та ТОВ "Сміла Енергоінвест" після закінчення поточного опалювального сезону буде реалізовано масштабний проект з модернізації та заміни застарілого обладнання, повідомляє "112-Україна".

Станом на сьогодні, усі проектні роботи затверджені. Зокрема, серед них проведення капітальних ремонтів котелень та теплових мереж, встановлення енергоефективних мережевих та підживлювальних насосів, встановлення твердопаливних котлів, заміна газових пальників на водогрійних газових котлах та встановлення утилізаторів тепла димових газів.

У компанії повідомили, що тільки у встановлення твердопаливних котлів буде інвестовано близько 10 млн грн. Окрім цього, у компанії заявили, що у цьому році буде встановлено декілька додаткових блочно-модульних котелень. Модернізація перш за все буде спрямована на раціональне та максимально ефективне споживання усіх енергоресурсів, а також на забезпечення безперебійної роботи системи теплопостачання.

Так, наприклад, сучасні насоси, завдяки обладнанню їх частотними перетворювачами, мають можливість регулювання режимів роботи, що у свою чергу скорочує споживання електроенергії на 10-15 %. А встановлення модернізованих газових пальників на котлах дає приріст коефіцієнта корисної дії (ККД) кожного котла від 15 до 25 %. Наразі, нові газові котли з пальниками європейського виробництва працюють з ККД 92-93%, зазначили у компанії.

При наявному на сьогодні середньому ККД котельні в 76%, концерн планує на своїх теплопостачальних підприємствах підвищити ефективність спалювання природного газу на додаткові 16%. У компанії впевнені, що завдяки впровадженню такого енергоефективного обладнання вдасться суттєво скоротити питому норму енергоспоживання.

Нагадаємо, що компанія "Комунальні системи України", це вітчизняне інноваційне підприємство, яке вже більше 8 років займається забезпеченням окремих міст України послугами централізованого теплопостачання. На сьогодні, підприємством інвестовано більше 21 мільйона гривень в модернізацію обладнання. Основною метою підприємства є розвиток комунальної інфраструктури міст України до стандартів європейського рівня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme