Українські митці вимагають від Авакова та Луценка розслідувати напади на харківського активіста

Українські митці написали відкритого листа Арсену Авакову та Юрію Луценку з вимогою розслідувати напади на музиканта Василя Рябка

Як передає Depо.Харків, відповідного листа музикантів та письменників опублікував на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" письменник Сергій Жадан.

У листі митці вимагають від генпрокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова розслідувати напади на активіста Євромайдану в Харкові, музиканта Василя Рябка, на якого двічі нападали невідомі.

"10 березня 2017 року, вже вдруге, прокуратурою закрито кримінальне провадження проти підозрюваних по справі від 22 лютого 2015 року. Вважаємо невипадковим невиконання судових ухвал та саботаж термінів слідства, чим Рябко. Василь фактично позбавляється права на судовий розгляд. Ми, українські митці висловлюємо всіляку підтіримку нашому колезі та звертаємося до представників правоохоронних органів та прокуратури з вимогами:
1) Завершити нарешті розслідування та передати справу 12015220490000906 до суду та розслідувати другий напад на Рябка В.;
2) Забезпечити прозору перевірку дій посадових осіб, що проводили розслідування та прокуроський нагляд, не дивлячись на майновий стан чи наявність покровителів у високих владних кабінетах", - йдеться у листі.

Наразі відкритий лист вже підписали понад 20 відомих культурних діячів України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme