Засуджених, яких передали з окупованого Криму, триматимуть у харківському СІЗО

Україні передали 12 засуджених, які незаконно утримувалися російською владою 

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Міністерства юстиції України, вчора, 17 березня, на пункті пропуску "Гоптівка-Нехотєєвка" (Харківська область) відбулася передача 12 засуджених, які незаконно утримувалися російською владою.

Починаючи з грудня, міністерство почало працювати над підготовкою процесу першої передачі Росією осіб, які на момент анексії АР Крим були засуджені або відбували покарання за вироками українських судів. Усі переговори проходили на рівні омбудсменів двох країн.

"Під час підготовки до процесу передачі Міністерством юстиції були вивчені 700 сторінок особистих справ засуджених, підготовлено та направлено понад 50 листів як на адресу Росії, так і до українських інституцій. Окрім цього, було організовано участь у процесі передачі співробітників Національної гвардії України, які забезпечували конвоювання засуджених, Міграційної служби України, Прикордонної служби України та Інтерполу", - зазначили у відомстві.

Ув'язнених тимчасово розмістять у Харківській установі виконання покарань №27, де буде проведена додаткова ідентифікація переданих осіб. Після цього, відповідно до вимог ст.533 Кримінально-процесуального кодексу України, вони буду розподілені серед установ виконання покарань. Рішення щодо розподілу прийматиметься на основі даних про місце проживання засуджених та їхні соціальні зв'язки.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme