UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Юнкер: Європа і США ще можуть уникнути торгової війни

Необхідно інтенсифікувати діалог європейських держав з американською стороною, так як при американському президентові Дональда Трампа Європа і США ризикують віддалитися один від одного

Ряд останніх заяв Трампа і представників адміністрації США вже викликали тривогу в Євросоюзі, заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Виникло якесь відчуження", - заявив він і додав, що факт схвалення Трампом виходу Великобританії з Євросоюзу є "унікальним випадком". На його думку, в даний час існує потреба в інтенсивному діалозі з США, в тому числі, щоб уникнути торговельної війни з Євросоюзом. Вона б не відповідала інтересам жодної з сторін, вважає Юнкер. Він також закликав серйозно сприйняти "протекціоністський тон" адміністрації Трампа і бути готовим до відповідних заходів з боку американського керівництва.

Раніше, 17 березня, відбулася зустріч Трампа з німецьким канцлером Ангелою Меркель, яка відвідала США з робочим візитом. В ході бесіди Меркель висловила надію на відновлення переговорів між ЄС і США про зону вільної торгівлі (TTIP), при цьому підкресливши, що не може бути мови про подібний двосторонній угоді між Німеччиною і США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme