У харківському екопарку народився шляхетний птах

У харківському екопарку вперше народився птах з інкубатора

У харківському екопарку народився шляхет…

Як передає Depo.Харків, про це повідомляється на офіційному сайті екопарку.

За відомостями організації, співробітники екопарку штучно вигодовують пташеняти еклектуса, який з'явився на світ три тижні тому з інкубатора.

"У самки еклектуса , яка знесла яйце, виявився дуже неспокійний характер - вона часто кидала сідало. Побоюючись за життя майбутнього пташеня, ми змушені були яйце помістити в інкубатор. У визначений термін вилупився папужка і ми стали його штучно вигодовувати. У малюка вже є перший пушок і скоро повинно почати з'являтися пір'ячко. Ось тоді ми і дізнаємося його стать. Якщо оперення буде червоним, то це дівчинка, а якщо зеленим - хлопчик", - зазначила заступник директора екопарку по зоотехнічних питань Валерія Іващенко.

За її словами, пташеня знаходиться під постійним наглядом ветеринарів, за ним доглядають і годують спеціальними сумішами кожні дві години, навіть вночі.

Довідка Depo.Харків. Шляхетні папуги або еклектуси відносяться до підвиду справжніх папуг. Характерна особливість цього виду - наявність різкої відмінності між самками і самцями. Раніше навіть вважалося, що це різні види. Шляхетний папуга мешкає в основному на острові Нова Гвінея, а також на малих прилеглих островах і зовсім невеликій ділянці на півночі Австралії. Населяє густі ліси з інжирними деревами і пальмами.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme