На Харківщині фірму, що випускає продукцію для АЕС та ТЕС, викрили у крадіжці води

Суд зобов'язав одне з підприємств Харківської області відшкодувати збитки, завдані самовільним користуванням надрами

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі ГУ Держекоінспекції в Харківській області, у грудні 2016 року фахівці провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємством, що спеціалізується на виробництві елементів трубопроводів для теплових та атомних електростанцій, трубопроводів нафтогазового комплексу та веде діяльність у с. Малинівка Чугуївського району Харківської області.

За результатами перевірки було встановлено, що підприємство в період з січня по грудень 2014 року здійснювало забір води для виробничих потреб з артезіанських свердловин без спеціального дозволу на користування надрами (підземні води).

По закінченню перевірки Держекоінспекція надала підприємству обов'язковий до виконання припис. Згодом був розрахований завданий державі збиток, сума якого склала 28,3 тис. грн, та пред'явленно претензію з пропозицією добровільно відшкодувати завдані збитки.

Підприємство частково сплатило шкоду та повідомило, що у фірми відсутні кошти по сплаті другої частини збитків.

Після чого Держекоінспекція звернулась до Господарського суду м. Києва з позовною заявою про стягнення шкоди.

Господарський суд м. Києва виніс ухвалу про передачу справи до Господарського суду Херсонської області, який в свою чергу порушив провадження у справі про стягнення збитків. За результатами розгляду матеріалів суд ухвалив рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі та видав наказ про примусове стягнення шкоди.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme