UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати облради вирішили, що вінничанам треба більше знати про Україну

Для цього на базі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації створять спеціальний підрозділ, який буде оперативно вирішувати усі питання, пов'язані з розвитком українознавства як науки і навчальної дисципліни

Депутати облради вирішили, що вінничанам…

Під час позачергової 16 сесії обласної Ради 7 скликання депутати ухвалили рішення щодо розвитку українознавства у Вінницькій області, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Автори ініціативи наголосили, що українознавство - це фундамент формування світогляду українського народу, відтак потребує належної підтримки з боку владних структур. Запропонований проект рішення підтримали 53 депутати із 56 присутніх. Відтак, перед профільним департаментом ОДА поставлено ряд завдань. Зокрема, забезпечення постійного наукового й методичного супроводу викладання українознавства в системі освіти Вінниччини; створення підручників, посібників, навчально-методичних комплектів з українознавства для ЗНЗ із залученням провідних науковців та педагогів-практиків.

Також у структурі Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації буде створено спеціальний підрозділ, який буде оперативно вирішувати усі питання, пов'язані з розвитком українознавства як науки і навчальної дисципліни.

Окремий структурний підрозділ буде також створений і на базі Комунального вищого навчального закладу "Вінницька академія неперервної освіти". Тут забезпуватимуть систематичну професійну підготовку вчителів українознавства, проводитимуть лекційну роботу, насамперед, в системі післядипломної та неперервної освіти дорослих з українознавчої тематики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme