UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Луганщині судитимуть посадовця залізниці за фінансування бойовика Плотницького

Прокуратура Луганської області заочно повідомила про підозру посадовцю "Донецької залізниці", який віддав 20 тис. гривень бойовику з підрозділу Ігоря Плотницького

Як повідомляє прес-служба відомства, громадянин України у 2014 році, перебуваючи на посаді виконувача обов'язків начальника Ново-Кіндрашівської дистанції сигналізації та зв'язку підприємства "Донецька залізниця", протизаконно видав та забезпечив виконання наказу про звільнення працівника від покладених обов'язків на час проходження служби в складі батальйону "Заря", передає Depo.Донбас.

Також посадовець зберіг за останнім основне місце роботи та видав одноразову матеріальну допомогу і забезпечив виплату заробітної плати за його відсутності.

"На підставі наказу та довідок підписаних так званим "командиром батальйону "Заря"" Ігорем Плотницьким, в яких вказувалося, що вказана особа наразі проходить військову службу та виконує функції учасника одного з підрозділів так званої "Народної міліції" терористичної організації "ЛНР", бойовик отримав грошові кошти на загальну суму майже 20 тис гривень", - йдеться у повідомленні.

"Таким чином посадовець державного підприємства вчинив дії з метою матеріального забезпечення терориста, наразі йому повідомлено про підозру заочно", - йдеться у повідомленні.

Відкрите кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (вчинення дій з метою матеріального забезпечення окремого терориста), тобто фінансування тероризму

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme