UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Харківщині начальника цеху покарали через робітника, який втратив руку

Чоловік відповідав за правильну і безпечну організацію робочих місць та порядок виконання робіт

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 10 березня ухвалив Вовчанський районний суд Харківської області. Засуджений працює на ПАТ "Вовчанський олійноекстракційний завод".

Суд встановив, що 16 лютого 2011 року засуджений був призначений на посаду начальника зміни цеху добутку олії. Відповідно до посадової інструкції він повинен був перевіряти стан і режим роботи технологічного обладнання, санітарний стан виробничих приміщень, проводити інструктажі робочим з охорони праці тощо.

20 грудня 2013 року працівник підприємства, будучи в нетверезому стані, перевіривши роботу станка, помітив, що привідний ремінь живильного валка зіскочив з привідного валу і сировина на валки не подається. Чоловік вирішив, не зупиняючи верстат, поправити ремінь, для чого відкрив двері захисту шківів і лівою рукою поліз до ременя між шківами, що оберталися. В цей момент рукав спецодягу і ліва рука чоловіка потрапили у ремінь, в результаті чого постраждалий отримав ушкодження у вигляді травматичної ампутації лівої верхньої кінцівки на рівні плечового суглоба та численні забійні рани.

Суд зазначив, що за правильну і безпечну організацію робочих місць та порядок виконання робіт відповідає начальник зміни цеху, отже підсудний своїми діями вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 272 КК України ( порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило тяжкі наслідки).

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні вищезазначеному злочині та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1,7 тис. грн).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme