У Труханова вирішили і далі виділяти кошти на утримання собору УПЦ МП

За внесення змін у бюджет міста на 2017 рік проголосувало 54 депутати з 59 присутніх, 4 з них утримались від голосування

У Труханова вирішили і далі виділяти кош…

Як передає кореспондент Depo.Одеса, під час чергової сесії Одеської міської ради депутати проголосували за внесення змін у рішення міськради "Про бюджет міста Одеси на 2017 рік".

Перед голосуванням слово було надано депутату міської ради Одеси від "Самопомочі" Ганні Поздняковій, яка підняла питання фінансування з міського бюджету Спасо-Преображенського собору УПЦ МП в Одесі.

"Даний проект передбачає утримання Спасо-Преображенського собору, який належить церкві Московського патріархату. Утримання цього собору ведеться з 2010 року, звісно, що нічого нового не сталося і про це знає широке коло осіб. Але у 2010 році в Україні не тривала війна, не був окупований Крим і була зовсім інша політична ситуація, і на сьогоднішній день не реконструкція, а саме утримання собору Московського патріархату вносить розбрад у мир між всіма конфесіями, які представлені в Одесі. А ми ж так полюбляємо казати про те, що Одеса багатонаціональне та мультикультурне місто", - заявила депутат.

Крім того, вона закликала депутатів та міського голову пропорційно підтримувати представників інших конфесій у місті та намагалася уточнити, яким чином саме з міського бюджету фінансується установа, яка не є комунальною власністю.

"Хочеться звернутися до всіх депутатів та мера з проханням, щоб Одеса і надалі залишалася мирним містом, багатонаціональним та мульткультурнимю. Але потрібно жити і згідно з Конституцією України та її 35 статтею, у якій сказано, що церква відокремлена від держави. І якщо місто вважає, що потрібно утримувати церкви на тому тлі, що вони є нашою історичною спадщиною, то давайте в такому випадку фінансувати і інші конфесії", - зазначила Позднякова.

На репліку депутата мер Одеси Геннадій Труханов закликав депутатів не піддаватися на провокації та "відповісти на це голосуванням".

За внесення змін у бюджет міста на 2017 рік проголосувало 54 депутати з 59 присутніх, 4 з них утрималося від голосування.

Нагадаємо, що в Одесі вклонитися мощам Пантелеймона прийшов Труханов та комуніст Кисловський.

Також відбулася акція противників поклоніння мощам Пантелеймона, на яку учасники перфомансу принесли із собою під собор "альтернативні мощі".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme