UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Тернопільщині селяни ОТГ отримують роботу через Ценрт зайнятості

Співпраця ОТГ і центру зайнятості дає відчутні плоди

На Тернопільщині селяни ОТГ отримують ро…

Жителі шість сіл Васильковецької об'єднаної територіальної громади активно співпрацють з Гусятинським районним центром зайнятості, передає Depo.Хмельницький з посиланням на "Укрзахідінформ".

Впродовж 2016 року підприємства громади подали майже 130 вакансій, які були укомплектовані за сприяння РЦЗ.

На 2017 рік в місцевому бюджеті передбачено 71 тис. грн на організацію громадських робіт, відтак жителі згаданих сіл матимуть, хоч тимчасову, але роботу і заробіток. У третій декаді березня 2017 року запланованували проведення виїзної дистанційної консультаційної площадки РЦЗ на території громади.

За словами директора Гусятинського районного центру зайнятості Антона Череватого, спільними зусиллями із 305 жителів громади, які скористались послугами РЦЗ в 2016 році, 193-х вдалося працевлаштувати.

Уже з початку 2017-го 30 безробітних жителів сіл, які входять до громади, проходять профнавчання в Гусятинському коледжі ТНПУ ім. І.Пулюя з подальшим гарантованим працевлаштуванням. Фах здобувають 3 агронома, 18 трактористів, 9 водіїв автотранспортних засобів. 14 з них вже працевлаштовані згідно з попередньо укладеними договорами.

Крім того для цих господарств у згаданому коледжі з 6 та 7 березня 2017 року розпочали навчання ще 16 безробітних краян за професіями тракториста, водія, кухаря, електрика дільниці та столяра.

Після завершення навчання вони також гарантовано матимуть роботу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme