UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати Хмельницької облради вимагають у керівництва держави навести лад навколо ОРДЛО

Обранці одноголосно проголосували за Звернення стосовно ситуації, що склалася з блокуванням ОРДЛО і та учасниками торгівельної блокади

Депутати Хмельницької облради вимагають…

Депутати Хмельницької обласної ради одноголосно підтримали Звернення до Порошенка, Парубія та Гройсмана щодо врегулювання суспільної напруги, що склалася з блокуванням ОРДЛО і не лише, повідомляє Depo.Хмельницький.

Заслухавши пропозиції активістів та представників чи не всіх фракцій облради, обранці зрештою одностайно прийняли рішення.

З-поміж вимог і пропозицій, які скеровують до перших осіб держави: звільнити затриманих добровольців-блокувальників з-під варти, закрити розпочаті кримінальні провадження; припинити переслідування волонтерів; відправити у відставку Амброськіна та Авакова; створити тимчасову депкомісію для розслідування інциденту; призупинити стосунки з ОРДЛО, прийняти відповідний Закон; позбавити російські банки можливості працювати в Україні; визнати АТО війною; взяти під контроль стратегічні об'єкти, що перебувають під контролем російського бізнесу; утриматися від будь-якого силового вирішення конфліктів; негайно ухвалити Закон про заборону торгівлі з тимчасовоокупованими територіями; сісти за стіл переговорів і прийняти вмотивовані рішення на користь народу.

Нагадаємо, сьогодні відбулося позачергове засідання сесії облради, яке скликали на вимогу громадських активістів.

На сесії ті ж активісти запропонували свій варіант звернення до керівництва держави. А голова ради Майдану Алім Міщук закликав депутатів одноголосно підтримати блокувальників. Доброволець Олександр Коловецький емоційно звернувся до обранців, з вимогою ухвалити запропоноване звернення до президента і всієї владної верхівки.

Депутати навіть ходили на перерву аби узгодити всі пропозиції: активістів і представників фракцій. Поки депутати радилися, із вигуками "Зробимо владу відкритою і доступною!" натовп ринув у напрямку будки, де сидить охоронець адмінбудівлі і в буквальному сенсі розніс її на друзки. Відтак, відсьогодні немає вже прохідної з турнікетом в Будинку рад.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme