У Мінську знову говоритимуть про пункт пропуску "Золоте"

Українська сторона в Тристоронній контактній групі на черговій зустрічі в Мінську 15 березня має намір підняти питання розблокування роботи КПВВ "Золоте" на Луганщині

Як передає Depo.Донбас з посиланням на "Інтерфакс-Україна", про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми маємо намір підняти питання розблокування роботи даного контрольно-пропускного пункту в Мінську 15 березня. Ми вважаємо неприпустимим, що робота даного КПВВ заблокована", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що причиною блокування бойовиками даного пункту може бути бажання їхнє бажання щось приховати.

Крім того, Геращенко нагадала, що актуальним залишається питання ремонту мосту в районі Станиці Луганської, на якому розміщений пішохідний пункт пропуску.

"Невідведення важкого озброєння заважає початку ремонту", -сказала вона.

Крім того, Геращенко заявила, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які відстежують ситуацію з безпекою в зоні АТО лише в світлий час доби, "повинні працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, особливо на тих КПВВ, які вимагають ретельного спостереження".

Нагадаємо, у 2016 році українська сторона двічі відкривала зі свого боку повнісню облаштоване КПВВ "Золоте", але "ЛНР" свою сторону так і не відкрила.

Натомість "ЛНР" вимагає відкриття пункту пропуску у Щасті, заявляючи, що там "усе готове". Однак на оприлюднених окупантами фото видно, що на дорозі стоять тільки бетонні блоки. Ані туалетів, ані приміщень для контролю, ані наметів для обігріву людей там немає.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme