UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Харкові близькі до мерії фірми отримали мільйони за вивезення сміття

КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" (Харків) на початку березня підписало дві угоди щодо збирання та вивезення комунальних безпечних відходів на 27,51 млн грн

Як повідомили Depo.Харків у "Харківському антикорупційному центрі", 3 березня був підписаний договір з ТОВ "Мегатранс Інвест" на 10,07 млн грн та 9 березня з ТОВ "Харків Екоресурс" на 17,44 млн грн.

ТОВ "Харків Екоресурс" має вивезти 285 тис. куб.м. твердих побутових відходів та 20,46 тис. куб.м. великогабаритних відходів, а ТОВ "Мегатранс Інвест" - 185 тис. куб.м. твердих побутових відходів. Тариф на вивезення 1 куб. м. твердих побутових відходів у ТОВ "Харків Екоресурс" дорівнює 54,66 грн, у ТОВ "Мегатранс Інвест" - 54,42 грн. Тариф на вивезення 1 куб. м. великогабаритних відходів – 90,96 грн.

"На закупівлі, де перемогло ТОВ "Харків Екоресурс", вдалось внаслідок тендеру зменшити очікувану вартість закупівлі лише на 60,86 тис. грн або на 0,4%. На закупівлі, де перемогло ТОВ "Мегатранс Інвест", на 47,3 тис. грн або на 0,4%, - зазначили в "ХАЦ". - Тобто на двох закупівлях вартістю 27,5 млн грн вдалося заощадити трохи більше 100 тис. грн".

У ТОВ "Харків Екоресурс" підписана угода з ТОВ "Перероблюючий завод" на розміщення та захоронення твердих побутових відходів вартістю 10,33 грн за 1 куб. м. та з КП "Муніципальна компанія поводження з відходами" вартістю 7,24 грн за 1 куб.м.

Власником ТОВ "Харків Екоресурс" є мешканець Німеччини Олександр Бейніш.

Раніше серед власників також був депутат Харківської міськради від партії "Відродження", директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Володимир Чумаков.

За даними "ХАЦ", до недавнього часу Олександр Бейніш також був співвласником ТОВ "Харків Жилсервіс 2009". Крім нього, співвласниками цього підприємства також були Геннадій Святенко і ТОВ "Прогресивні технології і комунікації". Останнє належить Віктору Потаніну і Ользі Кириловій, яка багато років була бізнес-партнером мера Харкова Геннадія Кернеса. Зокрема, їй і зараз належать частина готелю "Національ", бенефіціаром якого є Кернес, а також акції "7 каналу" та "Торгового центру Комільфо", де бенефіціаром є дружина мера Харкова Оксана Гайсинський. Зараз єдиним власником ТОВ "Харків Жилсервіс 2009" залишився Геннадій Святенко.

Власником ТОВ "Мегатранс Інвест" є Едуард Туманян, а керівником – Арнольд Туманян. Фірму заснували в квітні 2016 року.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme