Що їсти, щоб бути красунею: 10 продуктів для здоров'я і молодості

Для нормалізації гормонального фону і поліпшення стану шкіри необхідно не забувати про продукти, в яких міститься вітамін Е

Що їсти, щоб бути красунею: 10 продуктів…

Вітамін Е - це жиророзчинний вітамін, який необхідний для здоров'я в цілому, хорошого стану шкіри та волосся, зору, нормалізації рівня гормонів і холестерину. Добова норма вітаміну Е (токоферолу) залежить від віку, статі та інших факторів. Так, чоловікам від 11 років рекомендується в день споживати від 10 мг вітаміну Е. Для жінок все трохи складніше: від 11 років - 8 мг, в період вагітності - 10 мг, в період годування грудьми - 12 мг. При необхідності, лікарі можуть призначати набагато більше вітаміну Е, пише Depo.Полтава з посиланням на milkalliance.

При регулярному споживанні продуктів, що містять вітамін Е, зменшується сухість і підвищується еластичність шкіри, а стан волосся покращується.

Отже, в яких продуктах міститься багато вітаміну Е:

1. Насіння соняшнику

Крім вітаміну Е, в насінні соняшнику міститься магній, мідь, вітамін В1, селен, а також багато клітковини. У 100 грамах насіння соняшнику міститься 36,3 мг вітаміну Е. Набагато менше - в гарбузовому насінні та насінні кунжуту.

2. Шпинат

Шпинат по праву вважається одним з найкорисніших зелених листових овочів (в 100 грамах шпинату - 2,1 мг). Крім того, вітамін Е міститься в листовому буряці, капусті браунколь та кучерявій капусті.

3. Рослинні олії

Оливкова олія, соняшникова олія, олія з паростків пшениці, канолова олія — все це прекрасні джерела вітаміну Е. Однією столової ложки олії паростків пшениці достатньо для того, щоб отримати добову норму.

4. Горіхи

Якщо ви любите горіхи, вам пощастило! Якщо не любите, варто задуматися над тим, щоб полюбити. Справа в тому, що горіхи - це прекрасне джерело антиоксидантів, корисних жирів та інших мікроелементів. Вітамін Е міститься в мигдальних горіхах, фундуку, арахісі, фісташках, плодах горіха-пекана, волоських горіхах. У 100 грамах мігдальних горіхів - 26,2 мг вітаміну Е. Однак не забувайте, що горіхи дуже калорійні, тому споживати їх потрібно помірно, щоб не нашкодити фігурі.

5. Авокадо

У нас авокадо не дуже популярний, і абсолютно даремно. У ньому багато клітковини, мало вуглеводів, багато каротеноїдів та значна кількість вітаміну Е (в 100 грамах авокадо - 2,1 мг). Кількість калорій в одному авокадо - трохи більше 300 кКал.

6. Креветки

Креветки - це низькокалорійний продукт, в якому міститься безліч корисних мікроелементів, в тому числі вітамін Е (в 100 грамах - 2,2 мг). Крім того, в креветках є вітамін D, В12, В3, селен і мідь. Однак не забувайте, що в креветках багато холестерину. Крім креветок, вітамін Е міститься в таких морепродуктах як лангусти та устриці.

7. Риба

У 100 грамах райдужної форелі - 2,8 мг вітаміну Е. Інші рибні джерела вітаміну Е: риба-меч, оселедець, звичайний та копчений лосось.

8. Спаржа

Спаржа має протизапальні властивості, а також містить вітамін С, бета-каротин, цинк, марганець, селен і, звичайно ж, вітамін Е.

9. Броколі

Якщо говорити про корисні властивості броколі, то не можна не згадати про вміст вітаміну Е (в 100 грамах -1,5 мг). Крім того, броколі має антиканцерогенні властивості, знижує рівень холестерину та сприяє очищенню організму.

10. Фрукти і ягоди

У 100 грамах ківі міститься 1,5 мг вітаміну Е. Крім того, вітамін Е міститься в ожині, шовковиці, малині, манго, персиках, нектарина, абрикосах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme