На Харківщині випустили підозрюваного в розбої, якого не могли впіймати

У Харківській області суд відпустив із-під варти члена банди братів Чигринових (банда "Чижів"), якого підозрюють у розбійному нападі

На Харківщині випустили підозрюваного в…

Як передає Depo.Харків, відповідне рішення 2 березня ухвалив Великобурлуцький районний суд Харківської області, суддя Микола Риков.

Згідно обвинувального акту, 21 жовтня 2014 року шестеро підозрюваних скоїли розбійний напад у центрі Вовчанська на двох чоловіків. У них забрали золоті прикраси та близько 3,5 тис. дол.

Слідчі розпочали розшук і встановлення осіб усіх учасників банди. Було відкрито провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій, вчинений групою осіб за попередньою змовою). Після двох років розшуку – 10 листопада 2016 року – правоохоронці затримали одного з підозрюваних у розбої Володимира Біріна.

11 листопада 2016 року Червонозаводський райсуд Харкова ухвалив рішення взяти під варту підозрюваного терміном на 60 діб. Слідство виокремило справу підозрюваного в інше провадження, 23 листопада 2016 року йому повідомили про підозру, а 29 грудня 2016 року провадження передали до Великобурлуцького районного суду Харківської області для розгляду по суті.

5 січня 2017 року суд продовжив на два місяці тримання під вартою Біріна. Однак уже 2 березня суддя відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про продовження підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після цього в залі суду підозрюваного звільнили. Чоловікові обрали цілодобовий домашній арешт із покладенням обов'язку носити електронний засіб контролю.

Водночас, джерела Depo.Харків у правоохоронних органах стверджують, що на Біріна електронний браслет так і не вдягли, оскільки в Харківській області всі браслети зайняті.

Як повідомляв Depo.Харків, у березні 2016 року Вовчанський відділ поліції оголосив у розшук групу із шести осіб, яких підозрювали у розбійному нападі.

Наприкінці березня 2016 року в районі вулиці Одеської в Харкові поблизу супермаркету "Клас" патрульні батальйону "Харків-1" затримали 32-річного чоловіка – одного з підозрюваних у скоєнні розбою у Вовчанську.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme