UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Через узгоджені дії під час торгів дві рівненські фірми на Хмельниччині оштрафують

Хмельницькі антимонопольники покарали недобросовісних учасників торгів

Через узгоджені дії під час торгів дві р…

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало TOB "Західенергоресурс" (м. Рівне) та ФОП Першогубу В.Л. (м. Рівне) загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу АМК.

Суб'єкти господарювання у січні 2015 року узгодили дії під час проведення комунальним підприємством Нетішинської міської ради "Житлово-комунальне об'єднання" процедури закупівлі палива рідкого, газу, олив мастильних.

"Аналіз документації конкурсних торгів засвідчив узгоджену поведінку ТОВ "Західенергоресурс" та ФОП Першогуби В.Л. під час підготовки та участі в торгах. Учасники закупівель є пов'язаними особами. Працівники кожного з суб'єктів господарювання одночасно представляли інтереси іншого. Учасники подали однаково оформлену документацію, хоча такі особливості оформлення не були передбачені Замовником та не встановлені державними чи іншими стандартами", - повідомили в прес-службі.

Наслідком відсутності змагальності у торгах стало обмеження конкуренції з метою забезпечення перемоги ТОВ "Західенергоресурс".

Зазначені учасники торгів покарані забороною участі у торгах на термін три роки. Порушення - не перші в діяльності "ділків", за подібні антиконкурентні дії минулоріч фірми уже сплатили 350 тис. грн штрафів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme