В родині вінничан, які відмовились від щеплення, помер 2-річний малюк

Батьки дитини, які теж хворі на туберкульоз, офіційно відмовилися щеплювати хлопчика вакциною БЦЖ

Сьогодні, у м. Вінниця від туберкульозного менінгоенцефаліту помер невакцинований 2-річний хлопчик. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Центр громадського здоров'я МОЗ України.

За словами провідного фахівця з питань туберкульозу Центру громадського здоров'я при МОЗ України Яни Терлеєвої, в умовах несприятливої епідемічної ситуації новонароджена дитина може зустрітися з цією інфекцією де завгодно - навіть вдома, де родичі можуть і не знати про своє захворювання.

"Тому всі маленькі діти обов'язково повинні мати захист від туберкульозу, яку на сьогоднішній день може дати тільки вакцинація БЦЖ. Відповідно до національного календаря щеплень вакцинація від туберкульозу проводиться в пологовому будинку в перші дні життя новонародженого", - пояснила медик.

Додамо, що вакцина БЦЖ захищає від двох форм туберкульозу у дітей - туберкульозного менінгіту і дисемінованого туберкульозу. Саме ці форми туберкульозу можуть призвести до летального випадку. Щороку в Україні від цих форм хвороби помирає близько 10 дітей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme