Жахи вінницького ізолятора: Продукти зберігають разом із кров'ю

Ревізори відмітили і позитивні зміни, які відбулися за три роки

Жахи вінницького ізолятора: Продукти збе…

В ізоляторі тимчасового тримання №6 (Вінницька область) разом з замороженими продуктами зберігають зразки крові для експертизи. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на дані Національного превентивного механізму (НПМ), монітори якого приїхали в ізолятор без попередження.

Речові докази злочинів учасники візиту знайшли в кімнаті розігріву їжі. Це вже другий візит НПМ до цього ізолятора. Попередній візит відбувся три роки тому, і більшість рекомендацій, наданих моніторами, так і залишилась невиконаними.

У камерах не вистачає меблів. Немає гарячої води та не вистачає світла. У туалетах немає дверцят. В ізоляторі немає кімнат для побачень та проведення слідчих дій.

У прогулянковому дворику є телефон довіри, але він не працює. Тривожної кнопки немає. В посадових інструкціях працівників ізолятора немає пункту про заборону катувань та жорстокого поводження. Препарати в аптечках прострочені.

Втім, монітори відмітили і позитивні зміни, які відбулися за три роки. Персонал дотримується мінімальної площі в камері на одну людину та видає затриманим чисту білизну. Працівники ізолятора знають про права людини та абсолютну заборону катувань. У системі службової підготовки працівників ізолятора є теми з дотримання прав людини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme