Полтавець у центрі міста знайшов людські останки

У Полтаві на території басейну міської каналізації знайшли старі людські кістки

Полтавець у центрі міста знайшов людські…

На території басейну міської каналізації перехожий Сергій Мєднік знайшов людські останки, яким кілька десятків років, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

Чоловік розповів, що сам живе у мікрорайоні Огнівка, а повз територію басейну іноді ходить навпростець до ринку. В один з таких днів і натрапив на моторошну знахідку. Чоловік вважає, що тут були поховані полтавці, розстріляні у часи Другої світової війни.

Тепер Сергій Мєднік шукає вихід, як можна перепоховати останки. Проте у, міських структурах та краєзнавчому музеї йому поки що нічим не допомогли.

Місце з рештками небіжчиків розташоване поблизу парку, де споруджено пам'ятник "Скорботна мати". На цій території у 1941 році масово розстрілювали місцевих жителів, зокрема, євреїв. За дослідженнями деяких істориків, меморіальний знак встановили недалеко від захоронення, але не над могилою. Працівники "Полтававодоканалу" під час ремонтних робіт і раніше виривали людські кістки на місці, де й нині лежать останки.

Про знахідку журналісти повідомили прес-службу Полтавської міської ради. Нині там вирішують, як можна зарадити проблемі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme