Фахівці розповіли про стан промисловості на Харківщині

У січні 2017 року підприємства Харківської області реалізували промислової продукції на 12,7 млрд грн (у січні 2016 року – на 8,7 млрд грн)

Як повідомили Depo.Харків у ГУ статистики в Харківській області, у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 7,4%. За цим показником область посідає п'яте місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та м. Києва.

Із загального обсягу 34,1% припадає на продукцію переробної промисловості, 32,4% – добувної промисловості і розроблення кар'єрів, 31,6% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 1,9% – підприємств з водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: філія Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування" ПАТ "Укргазвидобування", ТОВ "Харківгаззбут", КП "Харківські теплові мережі", АК "Харківобленерго", ПрАТ "Філіп Морріс Україна", ПАТ "Харківська ТЕЦ-5", структурний підрозділ ТОВ "Еско-північ" ТЕС ПАТ "Центренерго", ЗАТ "Виробнича компанія "Укрнафтобуріння", виробничий підрозділ "Шебелинське відділення з переробки газового конденсату та нафти "Філії "Управління з переробки газу та газового конденсату" ПАТ "Укргазвидобування", на які припадає 63,8% обсягу реалізації.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme