UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізький бізнес відшкодував довкіллю майже 56 мільйонів гривень

Запорізькі підприємства з початку року спрямували 44,7 мільйона гривень екоподатку до місцевих бюджетів та 11,2 мільйона – до державного

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у ГУ ДФС у Запорізькій області.

При цьому найбільші суми перерахували платники Енергодару – 43,7 мільйона, Запорізького району – 7,4 мільйона та Запоріжжя – більш ніж 2 мільйони. Крім того, майже 600 тисяч забезпечили суб'єкти господарювання Мелітопольського району, 550 тисяч – Бердянського, 381 тисячу – Вільнянського, 230 тисяч – Пологівського, 177 тисяч – Василівського, 133 тисячі – Токмацького та понад 100 тисяч – Гуляйпільського районів. На решті територій загальні надходження склали близько півмільйона гривень.

У ДФС зазначають, що надходження екоподатку за два місяці цього року на 45,8 мільйона перевищили суму отриману за аналогічний період минулого.

Нагадаємо, екологічний податок, хоча й належить до загальнодержавних, але 80 відсотків від сплачених коштів залишаються в місцевих бюджетах. Він справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, а також за утворення та розміщення радіоактивних відходів.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme