Вугледобувні підприємства Ахметова на окупованому Донбасі призупинили роботу

Вугледобувні підприємства енергохолдингу ДТЕК, які розташовані на тимчасово неконтрольованих територіях (НКТ) Донецької і Луганської областей, призупинили видобуток вугілля

Про це повідомив представник прес-служби "ДТЕК Енерго", передає Depo.Донбас з посиланням на "Мінпром".

"Вугледобувні підприємства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Свердловантрацит" і "ДТЕК Ровенькиантрацит" призупинили видобуток", - повідомив він.

Нагадаємо, З 13 лютого практично повністю заблоковано залізничне сполучення через лінію розмежування, в результаті чого вугілля, яке видобувається на неконтрольованій території не може поставлятися на українські ТЕС.

В кінці лютого "ЛНР" і "ДНР" заявили про введення з 1 березня так званого "зовнішнього управління" на українських підприємствах. Управляючим призначено фірму "Внешторгсервис". В "ДНР" говорять про зміну їх власників та визначилися з 40-ка підприємствами, які вирішили привласнити. В "ЛНР" кажуть, що власників не збираються міняти.

2 березня на сайті Ірландській фондовій біржі було опубліковано повідомлення DTEK Finance про те, що за станом на 14:00 того дня ДТЕК повністю контролював і керував усіма своїми активами, що знаходяться на тимчасово неконтрольованих територіях.

Через тиждень після того, як влада "Л-ДНР" оголосила про введення зовнішнього управління на "підприємствах української юрисдикції", ситуація на цих заводах виявилася близька до критичної.

Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Fitch оцінює ризик зниження EBITDA (прибуток до вирахування податків, відсотків і амортизації) компанії "ДТЕК Енерго" в 2017 році на 40% через перебої з поставками вугілля з неконтрольованих територій Донецької і Луганської областей та можливої ​​втрати контролю над активами на окупованій території.

У портфель активів ДТЕК у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 6 підприємств по дистрибуції електроенергії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme