У харківському екопарку оселився плазун з Південної Африки

До харківського екопарку приїхав капський варан

У харківському екопарку оселився плазун…

Як передає Depo.Харків за відомостями організації, зараз тварина освоюється в Регіональному ландшафтному парку. Відчуває варан себе добре і демонструє непоганий апетит. Раніше в екопарку варанів не було.

"Відвідувачі зможуть побачити варана, швидше за все, вже влітку, зараз він знаходиться в приміщенні і проходить необхідні ветеринарні процедури. Він володіє поступливим характером і повністю ручний", - зазначила заступник директора екопарку з зоотехнічних питань Валерія Іващенко.

Довідка Depo.Харків. Капській варан або степовий варан - вид плазунів з сімейства варанів. У Капських горах цей варан не живе, однак отримав таку назву через те, що в Європу його вперше привезли з Південної Африки. Ареал поширення капского варана - польові зони з заходу на схід Центральної Африки. Дорослі тварини мають довжину від 80 см до 2 м. У капских варанів короткий тулуб і морда з косо поставленими ніздрями, за формою нагадують щілини, які розташовані дуже близько від очей, короткі пальці з дуже великими кігтями. Тіло вкрите дрібними лусочками, хвіст стислий з боків і має подвійний гребінь. Забарвлення сіро-бурий з жовтими смужками і плямами. Веде наземний спосіб життя, з настанням спеки ховається в укриття. Харчується дрібними ссавцями, комахами, жабами, раками.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme