На Харківщині солдата покарали за недбале ставлення до зброї

Засуджений не забезпечив належні умови для зберігання зброї

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 3 березня ухвалив Чугуївський міський суд Харківської області. Підсудний – уродженець Сумської області, військовослужбовець за контрактом, обіймає посаду механіка-водія розвідувального відділення військової частини В6250.

Суд встановив, що 13 липня 2011 року старший солдат був призначений на посаду механіка-водія військової частини, що дислокується на вулиці Горішного у місті Чугуєві. 23 лютого 2015 року його перевели на посаду т. в. о. командира розвідувальної роти, яку він обіймав до 5 березня 2015 року.

Чоловік був тимчасово наділений організаційно-господарськими функціями та являвся матеріально-відповідальною особою за майно роти.

Однак при цьому в зазначений період часу військовий не стежив за наявністю зброї підрозділу, не здійснював контроль за прийняттям і здаванням чергування по розвідувальній роті, чим забезпечив неналежні умови зберігання зброї.

Таким чином підсудний не забезпечив належне зберігання зброї калібру 7,62 мм, одного магазину до неї та одного оптичного прицілу ПСО-1 загальною вартістю понад 4 тис. грн, через що військове майно було втрачене.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 425 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1,7 тис. грн).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme