На Харківщині чоловік два роки тероризував суддю погрозами "знищити"

Порушник на суді заявив, що мав із потерпілим "професійні розбіжності"

На Харківщині чоловік два роки тероризув…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловіку 3 березня ухвалив Первомайський міськрайонний суд Харківської області.

Суд встановив, що зловмисник з вересня 2009 року до серпня 2011 року з хуліганських спонукань регулярно телефонував на мобільні телефони двох потерпілих, а також на робочий телефон третьої жертви, та нецензурно лаявся, погрожував фізичною розправою.

За даними суду, чоловік хотів "порушити нормальний спосіб життя сім'ї, явно не поважаючи і демонстративно ігноруючи загальноприйняті норми поведінки в суспільстві".

Загалом на адресу потерпілих було скоєно не менше 18 дзвінків.

На суді підозрюваний розповів, що, починаючи з 2006 року, до нього приходив дільничний за фактом звернення одного з місцевих суддів, який заявив, що підсудний дзвонив його колезі та погрожував. При цьому, за словами порушника, доказів таких дзвінків дільничний не мав.

Такі візити начебто були неодноразово. Тоді чоловік дійсно подзвонив до судді, щоб з'ясувати, чи не "мучить його совість".

Він також додав, що має неприязні стосунки з суддею з кінця 90-х років через розбіжності в професійних питаннях. Чоловік начебто надавав громадянам юридичну допомогу.

Незважаючи на заяви підсудного, суд зібрав достатньо доказів його провини, зокрема, проти нього свідчили потерпілий та свідки.

Потерпілий суддя заявив, що знає чоловіка з 2004 бо 2005 року – тоді він розглядав щодо нього справу про адміністративне правопорушення за дрібне хуліганство і призначив покарання у вигляді семи діб адміністративного арешту. Після цього чоловік почав дзвонити йому з погрозами "вбити" та "знищити".

Слова потерпілого підтвердила його дружина та колеги, які неодноразово чули ці дзвінки.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді одного року обмеження волі, однак звільнив від відбуття призначеного покарання по амністії.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme