Генштаб: На саміті у Відні російська делегація погрожувала представникам України

Після оголошення на 27-му щорічному саміті ОБСЄ у Відні результатів інспекції на Росії російська делегація погрожувала українським представникам

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Генштабу.

"Озвучені результати інспекції в РФ, а також інформація про присутність і незаконну діяльності її збройних сил на сході України, підтримка незаконних збройних формувань на території Донбасу викликали бурхливі дискусії серед держав-учасників, що призвело до емоційних заяв представників російської делегації, включаючи загрози "підготовки сюрпризів українським верифікаторам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Росія у Відні знову спробувала звинуватити Київ в порушенні міжнародних зобов'язань відповідно до положень ВД-2011 під виглядом "незвичайної військової діяльності" на сході країни. Однак українська делегація аргументовано спростувала ці звинувачення.

"Щоб нівелювати подібні російські звинувачення на адресу України, держави-учасниці ОБСЄ (США, Канада, Данія, Норвегія і Угорщина в складі представників держав Вишеградської четвірки) повідомили про готовність провести в 2017 році на території України, в тому числі в зоні АТО до десяти сверхквотніх інспекцій по ВД-2011", - розповіли у Генштабі.

Повідомляється, що Україна у свою чергу закликала Росію провести такі ж заходи у прикордонній російській зоні "з метою усунення занепокоєння", що Кремль створює нові збройні формування біля кордону України.

Нагадаємо, що У Генеральному штабі Збройних сил України спростували заяву МЗС Росії про те, що Канада нібито надає боєприпаси Україні.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme