Фахівці розповіли, чому діти отруюються в школах та садках

Протягом 2016 року у Харківській області зареєстровано три спалахи групових інфекційних захворювань у дитячих закладах

Фахівці розповіли, чому діти отруюються…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я", загалом постраждали 17 дітей - 10 дітей у двох дошкільних закладах та сім дітей у загальноосвітньому навчальному закладі.

Серед причин, які сприяли виникненню спалахів, були грубі порушення санітарного законодавства, пов'язані з організацією харчування дітей (порушення технології приготування страв, термінів та температурного режиму зберігання сировини та готової продукції, режиму дезінфекції, правил особистої гігієни персоналу тощо).

З метою контролю якості харчування експерти відібрали та дослідили проби з об'єктів навколишнього середовища на харчоблоках навчальних закладів.

У 2016 році з 661 дослідженої проби готових страв бактеріальне забруднення виявлено в 11 пробах (1,7%). Зі 4 086 змивів з обладнання, одягу та рук працівників умовно-патогенну мікрофлору виявлено в 62 змивах (1,5%).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme