UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чернігівський шахрай "нагрів" киянина на кругленьку суму

Так "допомагав" придбати авто за кордоном

Шахрай з Чернігівщини "кинув" свою київську жертву на кілька тисяч доларів. Про це з посиланням на ГУ НП у Чернігівській області повідомляє Depo.Вінниця.

До поліції по допомогу звернувся житель Київської області із заявою про шахрайство. Він розповів, що з лютого по березень невстановлений зловмисник з Чернігівщини під приводом надання послуги з покупки автомобіля за кордоном, заволодів виманив 1900 євро та 1100 доларів США, які потерпілий перераховував на рахунок шахрая.

Пройдисвіт виманював гроші на нібито поточні потреби, як, оформлення "зеленої карти" й документів на митниці. Потерпілий пізно зрозумів, що його ошукали, й звернувся до поліції.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

У поліції нагадують, що всі операції з купівлі дороговартісних речей варто здійснювати виключно післяплатою після їх отримання. Що ж стосується виїзду за кордон для працевлаштування або постійного проживання, радимо звертатися до державної міграційної служби і ні в якому разі не користуватися послугами сумнівних посередників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme