Вже розроблені нові версії вітчизняного бронеавтомобіля "Козак-2"

Сімейство Козак-2М складається з двох версій, які мають покращені показники прохідності

Вже розроблені нові версії вітчизняного…

Український виробник спеціальної автомобільної техніки і засобів безпеки розробив нові версії бронеавтомобіля "Козак-2", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Національний промисловий портал".

Підприємство підготувало оновлення базової моделі бронеавтомобіля згідно вимог ЗСУ та на основі спільного рішення з Міноборони.

На відміну від базової моделі бронемашини, яка створювалася на базі шасі комерційного вантажного автомобіля, оновлені версії побудовані за принципом несучого корпусу і мають незалежну підвіску. У поєднанні з кліренсом 500 мм і вертикальни затвором коліс в 260 мм - це значно підвищує показники прохідності і дозволяє долати перешкоди, недоступні для транспортних засобів з залежною підвіскою.

Сімейство Козак-2М складається з двох версій:

Козак-2М1 - тактичний бронеавтомобіль для невеликих бойових груп;

Козак-2М2 - спеціальний бронеавтомобіль в розвідувально-артилерійській версії.

Повна маса автомобіля складає 12 т. Колісна формула – 4х4. Модель має бронекорпус з рівнем балістичного захисту ПЗСА-5. Екіпаж – до 9 осіб. У рух машину приводить 5,9-літровий турбодизель IVECO, потужністю 280 к.с. і максимальним обертовим моментом 950 Нм. Коробка передач – механічна, 6-ступінчаста, марки ZF.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme