Військова прокуратура взялася за "слідчого ЛНР", який катував людей

Військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою учасника терористичної організації "ЛНР" Аркадія Корнієвського у тяжких злочинах проти України

Про це пише Depo.Донбас, з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Повідомляється, що Корнієвський підозрюється у тому, що у період із першої половини липня і щонайменше до 28 жовтня 2014 року, перебуваючи у Луганську у якості "слідчого" у "окремому комендантському полку 2-го Армійського корпусу "ЛНР".

"Виконуючи відведену йому роль у веденні агресивної війни проти України, організував та особисто здійснив розбійний напад, розбій з метою викрадення вогнепальної зброї, викрадення та незаконне позбавлення волі цивільного населення, які незаконно утримувались в будівлі Луганської обласної державної адміністрації (м. Луганськ, площа Великої Вітчизняної війни, 3), а також в приміщенні виконавчого комітету Жовтневої районної ради м. Луганськ (м. Луганськ, квартал 31, 14А)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, під час незаконного утримання цивільних осіб Корнієвський здійснював їхні допити та віддавав накази бити, залякувати та катувати.

"Слідство встановило шістьох цивільних осіб, які постраждали від його дій", - повідомляють у відомстві.

Ззаначається, що 2 березня стосовно нього складено підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації); ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України (пособництво у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб); ч. 1 ст. 438 КК України (жорстоке поводження з цивільним населенням); ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства); ч. 3 ст. 262 КК України (розбій з метою викрадення вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської)); ч. 2 ст. 146 КК України (викрадення та незаконне позбавлення волі людини, вчинені з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, із застосуванням зброї, здійснюваного протягом тривалого часу).

Крім того, зазначається, що осіб, які постраждали від злочинних дій Корнієвського чи можуть щось про них повідомити, просять звертатися до Головної військової прокуратури.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme