Столичні рятувальники розповіли, що могло спричинити димку на Києвом

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій по Києву вважають, що густа димка над містом це – природне явище

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на "112 канал".

Зокрема, за словами речниці ДСНС у Києві Світлани Водолаги, у столиці немає масштабних пожеж і подій, які могли б спровокувати такий дим.

"За прогнозами Укргідрометцентру, зранку 9 березня вони передають дуже густий туман, видимість на дорогах від 200 до 500 метрів, а також пориви вітру не більше 3 м/с. Таке природне явище не дає можливості нижніх шарах атмосфери підніматися вгору, швидше за все, всі ці продукти виробництва, вихлопні гази автомобілів накопичуються і немає виходу. Оскільки ми отримали дуже багато заявок, наша техніка виїхала на межі Києва та Київської області для перевірки всього периметра столиці на наявність можливих пожеж. За інформацією наших колег з Київської області, вони також передають, що немає на території області масштабних пожеж, які могли б спричинити такий запах диму в столиці", - заявила речник управління.

За словами Світлани Водолаги, за сьогоднішній день столичні рятувальники тричі виїжджали на ліквідацію загорянь трав'яного настилу, однак це були незначні пожежі. "Їх загальна площа становить близько 200 кв. метрів", - зазначила вона.

"Близько 9 годин вечора, - ред.) ми дуже багато отримували дзвінків від мешканців Дарницького та Оболонського районів, зараз надходять дзвінки від жителів Лівого берега. Така ситуація спостерігалася 2 місяці тому,це характерне явище для мегаполісів", - відзначають в ДержНС.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme