Штепа про війну на Донбасі: Російські солдати є

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, справу якої слухає Комінтернівський райсуд Харкова, переконана, що на Донбасі немає російських військ

Штепа про війну на Донбасі: Російські со…

Як передає Depo.Харків, про це у своєму інтерв'ю "Скрипін.юа" сказала колишній мер Слов'янська Неля Штепа.

"Російських військ немає. Російські солдати є. Найманці, а чому ні", - сказала Штепа.

За її словами, російських найманців для війни наймають "люди, які зараз втекли".

Штепа ствердно сказала, що над Донбасом рейс МН-17 малайзійських авіаліній "збили бойовики", однак не стала відповідати на питання, де вони взяли установку "Бук", із якої був збитий літак.

Як повідомляв Depo.Харків, у Червонозаводському райсуді Харкова були змінені дві колегії суддів, котрі слухали справу Штепи. Перша колегія, яку очолював суддя Денис Чудовський, була змінена у зв'язку зі звільненням головуючого через порушення присяги (неправомірні арешти активістів Євромайдану у лютому 2014 року). Другу колегію очолив суддя Віктор Єжов. Однак прокурори заявили йому відвід через те, що стосовно судді 25 січня до ЄРДР була внесена інформація про кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України за фактом сприяння суддею терористичній організації.

Після цього справу передали до Комінтернівського райсуду Харкова.

Після того, як Червонозаводський райсуд двічі через нестачу суддів не зміг сформувати колегію для слухання справи Штепи, матеріали були передані до Комінтернівського райсуду Харкова, де 3 лютого 2017 року слухання справи розпочалося заново втретє.

Довідка Depo.Харків. Екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme