UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Представник США в ОБСЄ пояснила, навіщо російсько-терористичні сили знищують інфраструктуру Донбасу

Американська делегація при ОБСЄ висловила глибоку стурбованість у зв'язку з тим, що об'єднані російсько-сепаратистські сили навмисно обстрілюють критично важливі об'єкти інфраструктури на сході України, щоб штучно посилити гуманітарну кризу

Із відповідною заявою виступила в четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США Кейт Бернс, повідомляє Depo.Донбас із посиланням на Укрінформ.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані повідомленнями про те, що об'єднані російсько-сепаратистські сили обстрілюють цивільну інфраструктуру, щоб навмисно створити гуманітарну кризу і збільшити тиск на Україну", - заявила дипломат.

Вона зазначила, що продовження обстрілів у районі Авдіївки 4 і 5 березня знову викликали припинення поставок електроенергії і води.

"Ми закликаємо всі сторони в Тристоронній контактній групі в найкоротші терміни досягти угоди про нові райони розмежування, особливо в районах розташування критично важливої цивільної інфраструктури, зокрема Донецької станції фільтрації води", - заявила Бернс.

Вона підкреслила, що найкращий спосіб зменшити напруженість - це повна імплементація Мінських домовленостей. "Сполучені Штати, як і раніше, глибоко стурбовані триваючими порушеннями Росією міжнародного права і повною зневагою принципів і зобов'язань у рамках ОБСЄ, які спостерігаються в Криму", - наголосила американський дипломат.

У зв'язку з цим вона зазначила, що окупаційна влада на півострові "продовжує здійснювати серйозні порушення щодо кримських татар, етнічних українців, а також усіх, хто виступає проти російської окупації півострова".

Представник США підкреслила, що санкції проти Росії залишатимуться в силі, поки вона не виконає повною мірою Мінські домовленості й не поверне контроль над Кримом Україні.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme