Коли "коханівські" влаштують шоу з підпалом Сбербанку за "Л-ДНР"

Після рішення російського Сбербанку про обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які надають "паспорта" так званих "ДНР" та "ЛНР", можна очікувати гучні заяви політиків та нові шоу з підпалами відділень банку у Києві

Коли "коханівські" влаштують шоу з підпа…

В Україні назріває черговий "зрадницький" скандал. Після рішення "Сбербанку" Росії обслуговувати в своїх відділеннях клієнтів, що надають "паспорта" так званих "ДНР" та "ЛНР", яке фактично дублює рішення Кремля про визнання "документів" з окупованих територій Донбасу, можна очікувати на те, що зграї різноманітних "коханівських" знову згадають про те, що непогано було б попіаритися на благодатній темі. Нові сюжети з підпалами філій та відділень цього банку мають з'явитися вже днями.

Першим з представників влади на дії російського "Сбербанку" у соцмережах відреагував міністр внутрішньої політики Арсен Аваков, який закликав ввести санкції відносно даної фінустанови. "Питання – скільки треба часу Національному банку України, щоб ввести санкції відносно Сбербанка Росії, що працює в Україні??? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ! Сбербанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! Нехай насолоджуються "фінансовим раєм" за законами самозваних ДНР і ЛНР", - зазначив він.

Утім, на думку експертів, влада має виважено реагувати на цю ситуацію. Тим паче, що "Сбербанк Росії" в Україні юридично не пов'язаний зі своєю юридичною "матір'ю" в Москві. Так, за словами експерта Володимира Фесенка, НБУ має ухвалити рішення про введення жорсткого контролю або ліквідації банку після відповідного аналізу. "Сбербанк Росії, який працює в Україні – це автономна від Росії юридична особа. Це не просто російський Сбербанк. Тим не менше, проблема тут очевидна. Якщо вони почали обслуговувати за документами "ДНР" та "ЛНР", то це – конфлікт інтересів. Виникають ризики проведення незаконних фінансових операцій через рахунки. Тому я вважаю, що відповідним фінансовим органом – Нацбанком чи Фінмоніторингом – має бути вирішено це питання. Або це має бути посилено форму контролю, яка б не дозволила виконувати фінансові операції з України до "ДНР" та "ЛНР" через Сбербанк, чи це має бути припинення діяльності Сбербанку", - зазначив він.

На думку експерта, останню крапку в даному питанні має поставити Нацбанк. "Робити все треба дуже акуратно, бо діяти тупими "блокадними" методами – перекрити та заборонити – так ми можемо створити проблеми самі собі, адже Сбербанк Росії має в Україні велику мережу. А тому махати шашкою і просто взяти і заборонити – це досить ризиковано. Тому треба для початку викликали до себе керівництво банку, які, до речі, є громадянами України, і далеко не сепаратистами. Після чого вже можна буде ухвалювати зважене рішення", - підкреслив Володимир Фесенко.

У будь-якому разі, зараз цікаво буде побачити, як українська філія російського банку буде активно намагатися відбілитися від дій свого начальства. Що ж робити звичайним працівникам даної фінустанови? Чекати, яке з відділень спалять першим. У більшості представників громадськості жодних пересторог відносно пожеж у російському "Сбербанку" не буде. Навіть попри те, що юридично він – український…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme