У справі катування пацієнтів з'явився третій фігурант

Прокуратура повідомила про підозру лікарю-патологоанатому, яка склала неправдиві протоколи за результатом розтину трупів пацієнтів психіатричної лікарні

У справі катування пацієнтів з'явив…

У прокуратурі Сумської області триває системна робота щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у протиправних діях стосовно пацієнтів Обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу прокуратури Сумської області.

На даний час колишньому головному лікарю зазначеного медичного закладу повідомлено про підозру в катуванні холодом та залишення у небезпеці пацієнтів (ч. 1 ст. 127, ч. 3 ст. 135 КК України). Окрім того, завідуючому психіатрично-діагностичного відділення вручено повідомлення про підозру в неналежному виконанні своїх професійних обов'язків внаслідок несумлінного ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 140 КК України).

Разом з тим, 7 березня повідомлено про підозру в складанні завідомо неправдивих офіційних документів завідуючій патологоанатомічним відділенням комунального закладу "Охтирська центральна лікарня" (ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно з висновками судово-медичних експертиз за результатами ексгумації встановлено, що лікар-патологоанатом вищої кваліфікаційної категорії не проводила повний патологоанатомічний розтин чотирьох трупів із дослідженням всіх порожнин тіла та внутрішніх органів, при цьому умисно склала завідомо неправдиві протоколи патологоанатомічного дослідження із зазначенням недостовірних причин смерті пацієнтів психіатричної лікарні.

Нагадаємо, що в рамках кримінального провадження проведено ексгумацію семи трупів пацієнтів психіатричної лікарні, які померли в грудні 2016 року від хвороб, не пов'язаних із захворюванням дихальних шляхів. Однак, згідно з офіційними результатами проведеної ексгумації з'ясувалось, що патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилось, складені документи підроблені, причиною смерті п'яти пацієнтів є гостра пневмонія, зумовлена тривалим перебуванням у приміщенні з пониженою температурою. Досудове розслідування триває.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme