Столичний суд визнав скандальну забудову в Биківні законною

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав законною забудову у Биківні та відмовився задовольняти відповідний позов щодо скасування Детального плану території селища у Деснянському районі Києва

Про це у "Фейсбуці" написав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє Depo.Київ.

Відповідне рішення суд виніс 6 березня.

"Цей детальний план території було прийнято Київрадою як з метою виділення землі родинам загиблих учасників АТО, сім'ям Героїв Небесної Сотні, параолімпійцям і афганцям, так і для розвитку самого с. Биківня", - написав Бондаренко.

Він додав, що суд поставив крапку.

"Детальний план території законний", - підсумував Бондаренко.

Нагадаємо, 15 квітня 2016 року Київрада затвердила скандальний план забудови Биківні. Зокрема, згідно з презентованим документом, у селищі Биківня передбачено 226 земельних ділянок для сімей загиблих бійців АТО, для сімей загиблих Героїв Небесної Сотні, для воїнів-афганців та для паралімпійців. Для них детальним планом території заплановано будівництво малоповерхових (3-4 поверхи) житлових будинків.

Планувалося, що проект буде охоплювати 416 га (всю територію селища). Однак місцеві активісти дізналися про плани влади вирубати і повністю забудувати близько 200 гектарів лісу. Тоді і розгорівся скандал і чиновники пообіцяли землю в лісі роздати сім'ям загиблих в АТО та ще кільком категоріям пільговиків.

Після врахування зауважень та пропозицій від громадськості, висловлених під час обговорення проекту, площу, яку охоплює План, зменшили до 176 га.

Додамо, що у жовтні 2016 року під мерією Києва протестували проти вирубки Биківнянського лісу.

Коли Биківнянський ліс продадуть забудовникам.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme