Кадиров, "ДНР" і Коломойський: Як розбірки Лободи з журналістами перетворилися на треш

Чорний піар, цькування чи "Санта-Барбара" - що наразі коїться в українському шоу-бізнесі, а саме навколо скандалу "Лобода VS 1+1" спробували розібратися журналісти Depo.ua.

Кадиров, "ДНР" і Коломойський: Як розбір…

Цими вихідними під Києвом в одному із котеджних містечок Гореничів стався інцидент, який не дає спокою багатьом учасникам українського шоу-бізу та журналістам. Нагадаємо, що за версією телеканалу 1+1, у неділю, 5 березня, під час зйомок будинку Світлани Лободи, на їхню знімальну групу телеканалу зі зброєю напали охоронці співачки. Знімальна група стверджує, що проводила зйомки на вулиці і не мала наміру вдиратися до будинку співачки.

КОНФЛІКТ ЖУРНАЛІСТІВ ІЗ ОХОРОНЦЯМИ ЛОБОДИ

Автомобіль знімальної групи "Українських сенсацій" був заблокований двома машинами охорони співачки, у одній з яких був чоловік зі зброєю. Демонструючи пістолет і молоток, троє охоронців погрожували прострілити коліно водієві телеканалу 1+1, після чого насильно відібрали усі записуючі відеоприлади, а саме відеокамеру та відеореєстратор в авто.

"У мене складається враження, що від статусу своєї "зірковості" деякі особистості просто втратили ґрунт під ногами. Сприймаючи себе зірками й богами в одній особі, вважають, що можуть робити все що завгодно та залишатися безкарними", − коментує Олександр Дубінський, продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 медіа.

На місце інциденту журналісти викликали поліцію, яка зафіксувала заяву знімальної групи телеканалу 1+1 про перешкоджання журналістській діяльності, а також зафіксувала факт пограбування та пообіцяла притягнути винних до відповідальності.

"Дії охоронців співачки підпадають під ст. 171 Кримінального Кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, адже наша знімальна група займалася підготовкою матеріалів власного розслідування, тобто безпосередньо виконувала свої професійні обов'язки, під час яких мала право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів", − зазначає Тетяна Смирнова, директор з юридичних питань 1+1 медіа.

У прес-службі співачки називають звинувачення "повною нісенітницею і брехнею від першого до останнього слова".

"У приватному будинку Світлани Лободи, крім матері і шестирічної дочки, яка була дуже налякана тим, що сталося, знаходився тільки помічник співачки, який зробив зауваження групі людей, які намагалася проникнути на територію будинку і пізніше назвали себе журналістами. Він відразу ж викликав охорону і поліцію і по прибуттю патруля дав свідчення. Ніякого впливу крім усних зауважень помічника артистки, якої не було вдома, на знімальну групу не було. У будинку є камери зовнішнього спостереження і весь інцидент зафіксований. При необхідності ми готові надати їх відповідним службам. Заяви керівника знімальної групи є абсолютно брехливими і коментувати їх не має ніякого сенсу. Більш того, вони порушують закон України про персональні дані і з цього приводу будуть вжиті заходи відповідно до Закону", - йдеться у заяві.

Продюсер Лободи виклала своє бачення ситуації у соцмережі та одразу ж принизила працівників знімальної групи телеканалу.

А СУДДІ ХТО?

Напевно, конфлікт можна було б вичерпати, якщо б охоронці Лободи не стерли усе відео з носіїв знімальної групи. Хоча одразу виникає питання, чому у 21 столітті відео з пристроїв журналістів чи операторів не потрапляє одразу до "хмаринкового" сервісу. Представники Лободи вже заявили про те, що їхнє відео з камер спостереження доведе, хто винуватий у конфлікті однак запис буде оприлюднений лише на судовому засіданні, адже співачка подала до суду на знімальну групу. Проте наразі звинуватити можна лише Олександра Дубінського у розголошенні особистих даних співачки Лободи.

Хоча, судячи із всього, більше підстав для судового позиву є у каналу 1+1, адже охоронці Лободи, якщо вірити словам знімальної групи, порушили декілька законів, погрожуючи журналістам та вилучивши усі відеоматеріали.

Найновішу інформацію повідомив шеф-редактор "Українських сенсацій" Олександр Дубинський. Як виявилося, наразі охорона Лободи знаходиться у СІЗО.

ДО ЧОГО ТУТ КАДИРОВ

Крім того, що Світлана Лобода від початку анексії Криму та бойових дій на Сході України виступає на Росії та не соромиться виставляти напоказ факти дружби із "друзями Путіна", її продюсерка та краща подружка Нателла Крапивіна, яка знайшла підтримку у екс-регіоналки Ірини Бережної та російського пропагандистського ресурсу Life.ru, в одному із своїх постів на Facebook взагалі втратила здоровий глузд та почала погрожувати журналістці президентом Чечні Рамзаном Кадировим.

Цікаво, що Крапивіна активно коментує ситуацію з Лободою, пише образливі та гидкі коментарі усім незгодним, зокрема і журналістам 1+1, але жодного разу так і не прокоментувала свої коментарі щодо Кадирова та інших погроз, хоча користувачі соцмереж жваво цікавляться про зв'язки громадянки України із лідером Чечні та компанії.

Після обіцянок Крапивіної "розфарбувати" обличчя журналістці та навіть передати її фото Кадирову, конфлікт почав розвиватися із шаленою швидкістю. У справі з'явилися нові подробиці.

ДОВІДКА. Вагіф Алієв - бізнесмен з мільйонними статками з Азербайджану. Йому належать найбільші ТЦ у Києві: "Мандарин-плаза", "Парус", який він у 2007 році продав Дмитру Фірташу, починав зводити Gulliver, але згодом вийшов з проекту, ЖК Diamond Hill, бізнес-центр Senator, Lavina Mall. Зараз девелопер одноосібно будує другу чергу Ocean Plaza, яка буде називатися Ocean Mall. Також все скоро він відкриє комплекс Respublika.

ОХОРОНЕЦЬ З "ДНР"

Дубинський з'ясувалися цікаві дані про начальника служби безпеки Лободи.

Судячи з опублікованого документу, той є засновником фірми, яка зареєстрована і до сих пір працює на території окупованого Донецька.

"Підкину новин про напад на знімальну групу 1+1 охороною Світлани Лободи. Кримінальну справу за статтею "розбій" заведено на начальника її служби безпеки - Отачкін Миколу Євгеновича, 81 року народження. Пан Отачкін - засновник фірми "Альфа Охорона", яка зареєстрована і до сих пір (!) надає послуги на території Донецька. Тобто, в "ДНР". Коли там концерт, до речі? Не все ж Москва так Москва ... " - написав Дубинський.

ЧОРНИЙ ПІАР ТА ВИГОДА ЛОБОДИ

Дехто звинувачує менеджмент Лободи в тому, що скандал спеціально роздмухали напередодні сольного концерту Лободи у Палаці Спорту, який відбудеться 8 березня. Завдяки такому піару уся увага прикута до розбірок представників Лободи із ЗМІ. А ось продюсер співачки - Крапивіна використала цю ситуацію на свою користь, мовляв, якщо відбудуться провокації та протести проти концерту Лободи, яка постійно виступає на Росії, то уся відповідальність ляже на плечі каналу 1+1 та його журналістів.

До речі, протестами "запахло" ще задовго до інциденту біля будинку Лободи. Після того, як співачка засвітилася у Сочі, згодом у Москві на чергових преміях та концертах, у мережі з'явилися заклики до протестів. Аафіша, яку зірка розмістила у всіх соцмережах, на якій зазначено, що після Києва, вона виступить у Москві та Петербурзі, зовсім розлютила "шанувальників зради".

Інші впевнені, що такий хід може дати Лободі "зелене світло" на переїзд до Росії, як свого часу і вчинила Лорак. Нагадаємо, що після концертів у Києві, під час яких вибухали петарди, а біля зали зібралися противники виступів співачки на головному майданчику України, Лорак поїхала остаточно до Росії і заявила, що не буде виступати в Україні.

Подейкують, що Лобода вже давно має запрошення на постійну роботу та проживання на Росії, але, мовляв, лише маючи залізний привід покинути Україну, в цьому випадку - загроза її життю та благополуччю родини, вона спокійно може полишити свою батьківщину. Тим паче, що зв'язки із російською пресою у співачки налагоджені на 5+. Одразу після інциденту на кремлівському ресурсі Life.ru з'явилася низка статей з коментарями мами Лободи, продюсерки Лободи, тощо.

ЯК ОТОЧЕННЯ ЛОБОДИ ЗНАЙШЛО ЗАМОВНИКА "ЦЬКУВАННЯ" І ДО ЧОГО ТУТ КОЛОМОЙСЬКИЙ

Українська шоу-бізнесова спільнота, наприклад, екс-режисер "Євробачення-2017" Олег Бондарчук, продюсер Alyosha Вадим Лисиця, керівник PR-агентства, послугами якого користується Світлана Лобода, продюсер Олі Полякової Михайло Ясинський одразу встали на бік Лободи та Крапивіної.

Потап, хоча і працює на канал 1+1, підтримав у конфлікті Лободу.

І якщо деякі артисти, діячі шоу-бізнесу просто підтримали співачку, то інші почали розшукувати "замовника інциденту". У мережі, особливо серед оточення Лободи, почали палко обговорювати імовірну замовницю. Продюсер Вадим Лисиця не став це робити в коментарях, а присвятив своїм здогадкам окремий пост.

У коментарях до слів Лисиці користувачі соцмережі розшифрували, хто є хто.

Український продюсер Олександр Ягольник одразу запідозрив команду Лободи у чорному піарі та намірі засудити українське ЗМІ.

У своєму блозі він написав:

"Не хочете спитати себе, в якій ще державі світу (окрім, поки що, України) азербайджанка з українським паспортом, донька олігарха Вагіфа Алієва Нателла (по чоловікові – Крапивіна), посміла б на весь Фейсбук настільки ганьбити український шоу-бізнес в очах світової громадськості, щоб погрожувати журналісту розправою з боку відомого чеченського бойовика, причетного до вбивства Бориса Нємцова? Чи не загралися, бува, продюсер і співачка в свою аж занадто "виняткову зірковість", вкрай помилково трактуючи одвічну українську толерантність як вседозволеність?

Очевидно, що Нателла зробила все, аби напередодні самого першого, здається, в Лободи Палацу Спорту в Києві її підопічна отримала рясний піар. І не можу не віддати належне: PR дійсно вийшов знатний. Заразом і про Кадирова українському суспільству й шоу-бізнесу зайвий раз нагадали, не гірше за Тіматі".

Співак Іван Ганзера порадив Лободі та її продюсерці зустрітися із українськими військовими, які знають про Кадирова дещо більше, ніж вони.

Директор каналу М1 Сергій Перцев має сумнів щодо провокації на замовлення.

Продюсер Олена Мозгова, яка зазвичай активно коментує подібні теми, цього разу обмежилася лаконічним постом без імен та прізвищ.

Цікаво, що за місяць до інциденту, у низці не досить популярних ЗМІ з'явилася новина про роман співачки Тіни Кароль із олігархом Ігорем Коломойським. Судячи з усього, подібні чутки надійшли із оточення співачки Лободи, яка знаходиться у напружених стосунках із Кароль. Нелюбов співачок розпочалася ще із студентства, коли Кароль і Лобода стали солістками мюзиклу "Екватор" та постійно суперничали.

Судячи з усього, "прискорювачем" для таких пліток послугувала "шпилька" Кароль на адресу Лободи під час шоу "Голос країни-7". Нагадаємо, тодіКароль дала пораду Лободі щодо виконання її хіта.

ПІСЛЯСЛОВО.Саме ось такими розбірками український шоу-бізнес відрізняється від західного, де така б справа не набула розголосу і була би вирішена за декілька годин. Обов'язково були б оголошені вибачення і т.д. Ми уявляємо, що журналіст The Daily Mail міг би написати у соцмережі про інцидент, але щоб продюсер Бейонсе, Ріанни чи Адель витратив би купу часу на коментування усіх постів, де згадується ім'я їїйого підопічної - це нонсенс. Ще більший нонсенс - погрожувати журналістам кулями президентів інших країн. Тільки уявіть собі, який би резонанс це викликало у поважної спільноти. А наша спільнота може поки бачити лише біле та чорне та вставати на бік артиста, чи ЗМІ, чи третьої сторони, яка ніби "замовила цькування".

Хоча, про що ми? На нашій естраді поки нема ані Бейонсе, ані Адель. Напевно, через це маємо такий низький рівень поп-культури...

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme