На Росії фанатка гомеопатії відмовляється лікувати хвору на СНІД доньку

У Тюмені трирічна дівчинка помирає від СНІДу, але мати заперечує хворобу дитини

На Росії фанатка гомеопатії відмовляєтьс…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "LiFE", організація "СНІД. Центр" відправила уповноваженому з прав дитини Ганні Кузнєцовій звернення з проханням розібратися в ситуації, в якій мати з Тюмені не хоче лікувати хвору СНІДом доньку.

У лютому 2017 року трирічна дівчинка через нестачу ваги і анемії опинилася в лікарні. Лікарі діагностували в дитини ураження легень, кандидоз, вірус Епштейна - Барр, кардит, які свідчать про прогресуючу ВІЛ-інфекцію. Пізніше лікарі зробили аналіз на ВІЛ, діагноз підтвердився. Мати відмовилася від необхідної терапії і вирішила боротися з хворобою нетрадиційними методами.

Разом з хворою дівчинкою вона відвідує гомеопата і остеопата. Крім того, за допомогою мати звернулася до ВІЛ-заперечувачем в Інтернеті. Тут їй пояснили, що у дитини пошкоджена нервова система через вакцину від гепатиту і антибіотиків. При цьому деякі учасники спільноти все ж пропонують звернутися до фахівців.

Відповідно до статті 63 Сімейного кодексу РФ, "батьки несуть відповідальність за виховання і розвиток своїх дітей і зобов'язані піклуватися про здоров'я, фізичний розвиток своїх дітей". У статті 65 СК РФ прописано: "при здійсненні батьківських прав батьки не має права завдавати шкоди фізичному та психічному здоров'ю дітей".

Юристи зазначають, що за такі дії жінку можуть позбавити батьківських прав.

Як повідомляв Depo.Кубань, на Росії священик РПЦ Дмитро Смирнов заявив, що ВІЛ не існує, а СНІД розвивається від стресу, депресії і щеплень. За словами священика РПЦ, ці хвороби несправжні, а аналізи краще ніколи не здавати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme