UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Цьогоріч на Чернігівщині закриють ще десяток шкіл

Якість освітніх послуг в малокомплектних школах області досить низька тому планується закриття ще 10 освітніх закладів


Про це у Чернігові повідомила заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, інформує Depo.Суми з посиланням на Високий Вал.

Як вона повідомила, таке рішення не безпідставне, адже у ході перевірок було виявлено ряд порушень:

"Ми виявили те, що заяви подавало більшу кількість учнів, наприклад, 25 на початок року, потім лишалося 18 в деяких школах. Ми виявили зовсім низьку якість навчально-виховного процесу: дуже низький рівень по контрольним завданням. Але мене вразила характеристика, яку дав своїм учням один з директорів такої малокомплектної школи, він написав, що: учні не виховані, учні не мають достатнього інтелектуального рівня, на олімпіаді жодного призу не взяли, тобто вони бездарні. Коли є такі коментарі від директора, більше запитань немає", - зауважила Романова.

Також на сьогоднішній день не виправдано високою залишається і сума, яку держава має сплачувати за одного учня малокомплектної школи:

"По деяких школах вартість навчання такого учня доходить до 30-45 тисяч. Це при тому, що вартість повинна бути на рівні 9-10 тисяч, це середня вартість по країні", - наголосила заступник голови ОДА.

Нагадаємо, минулого року перший дзвоник не пролунав у 32-х школах області. Вони закриті або призупинили свою діяльність. Ще 18 було реорганізовано: тобто понижено у ступені.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme