UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві роботодавець заробив 100 тис. грн штрафу за неоформленого працівника

Підприємець запевняв, що робітник перебуває на випробувальному терміні та отримує зарплатню, але це ніяк не підтвердилося

У Миколаєві роботодавець заробив 100 тис…

Миколаївського роботодавця оштрафували за неоформленого працівника. Підприємець запевняв, що той працює на випробувальному терміні. Про це йдеться на сайті управління Держпраці в Миколаївській області, повідомляє Depo.Миколаїв.

Під час перевірки ФОП Урсул Ю.А. працівники управління Держпраці в гаражі, переобладнаному для виготовлення дерев'яних виробів, виявили громадянина, який на момент перевірки працював на столярному верстаті - підклеював дерев'яні двері. Як встановили, трудовий договір з робітником, не зважаючи на виконання робіт, не укладався.

За словами Урсул, працівника залучили до роботи без укладання трудового договору, оскільки він перебував на випробувальному терміні та виконував роботу зі зборки столярних виробів один-два рази на тиждень по дві-чотири години в день. Випробувальний термін робітнику встановили, щоб перевірити його відповідність роботі.

Зазначається, що підприємець порушив вимоги ст.26 КЗпП України, якою передбачено, що саме при укладанні трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі. Також умова про випробування повинна бути зазначена в наказі про прийняття на роботу.

Також під час перевірки роботодавець у своїх поясненнях зазначив, що розрахувався з робітником за працю. Разом з тим, за письмовими поясненнями працівника оплата не проводилась. Документи, які б підтверджували виплату заробітної плати, як і кадрові документи, відсутні.

За порушення вимог трудового законодавства на фізичну особу підприємця Урсул Ю.А. накладено штрафи на підставі абз. 2 ч. 2 ст.265 КЗпП України у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а саме 96000 грн та на підставі абз.8 ч.2 ст.265 КЗпП України у розмірі мінімальної заробітної плати, а саме у розмірі 3200 грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme