У Харкові студенток-екологів НТУ "ХПІ" вербували для проституції в Китаї

Харківський суд дозволив доступ до навчальної документації політехнічного інституту, де вчилися потерпілі студентки

У Харкові студенток-екологів НТУ "ХПІ" в…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського районного суду Харкова від 16 лютого.

Суд розглянув клопотання захисника підозрюваного про тимчасовий доступ до документів Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми, вчиненій з метою експлуатації з використанням уразливого стану особи, за попередньою змовою групою осіб та вчиненій повторно).

Захист цікавили документи про проходження навчання в ХПІ потерпілої студентки 31 липня 1996 року народження, про її присутність на заліках з 21 по 23 листопада 2016 року.

Під час суду потерпіла зазначила, що вона навчається на заочному контракті в Національному Харківському політехнічному університеті на 3 курсі на еколога. На поточний момент вона ніде не працює, фінансово їй ніхто не підтримує.

З ухвали стає відомо, що друга потерпіла у справі – також студентка вишу – не змогла вилетіти в Китай 18 листопада, як це планувалося спочатку, оскільки "закривала сесію в університеті", тому виїзд до аеропорту "Бориспіль" перенесли на 24 листопада 2016 року.

Згідно матеріалі справи, обвинувачені шукали студенток через посередницю, які платили по 100 дол. за кожну. Однак посередниця заявила про дії чоловіків у поліцію та, зрештою, використовувалася слідчими для контролю за процесом скоєння злочину.

Суд задовольнив частково клопотання захисника, дозволивши доступ до документів ХПІ про те, коли потерпіла була зарахована до вишу, на який факультет, спеціальність, курс, документів щодо форми навчання і оплати, розмір щорічного платежу за навчання, розклад заліків та екзаменів в листопаді 2016 року, про присутність на заліку з 21 по 23 листопада тощо.

Водночас, із іншої ухвали Київського райсуду Харкова від 8 лютого стає відомо, що один із підозрюваних – неодружений уродженець Луганська, який має малолітню доньку 2005 року народження. Чоловік працює в контактному центрі "Глобал Білгі", що входить до турецької Turkcell Group. Цьому підозрюваному суд продовжив тримання під вартою до 23 березня та визначив розмір застави у 480 тис. грн.

Як повідомляв Depo.Харків, на початку лютого харківський суд першому підозрюваному у справі продовжив тримання під вартою до 23 березня 2017 року, визначивши заставу у 480 тис. грн. Чоловіка підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми, вчиненій з метою експлуатації з використанням уразливого стану особи, за попередньою змовою групою осіб та вчиненій повторно). Підозрюваний – безробітний уродженець Дніпропетровської області.

Підозрюваний у змові зі спільником у вересні 2016 року організував схему вербування українок для їх подальшого переправлення в сексуальне рабство в Китай. Чоловік мав надати допомогу з виготовлення жінкам віз до Китайської Республіки та безпосередньо повинен був керувати їх діями на території Китайської Республіки, його спільник - повинен був підшукати на території України жінок, які через тяжкі особисті обставини можуть дати згоду на заняття проституцією.

Восени 2016 року в Харкові спільники завербували двох жінок з метою її сексуальної експлуатації в Китаї. 24 листопада їх відправили в Київ для відправки з "Борисполя" в Китай. 25 листопада в аеропорту чоловіка й затримали.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme