UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, якою отрутою дихали запоріжці упродовж тижня

У період з 24 лютого по 3 березня фахівці неодноразово фіксували у запорізькому повітрі перевищення граничних норм шкідливих речовин

Стало відомо, якою отрутою дихали запорі…

Щоправда, як повідомили в Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, дослідження повітря проводили лише в Заводському районі, передає портал Depo.Запоріжжя.

Тут 24 лютого зафіксували перевищення за кількома інгредієнтами. Так, на вулиці Фінальній вміст пилу у повітрі перевищував граничнодопустиму концентрацію в 1,02 рази, фенолу - в 1,1, сірководню - в 1,03. У той же день на вулиці Фундаментальній зареєстрували перевищення по пилу в 1,24 рази, фенолу - в 1,3 ГДК, сірководню - в 1,8, сірковуглецю - 1,47 рази.

Нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі. Сірковуглець отруйний. При отруєнні виникають головний біль, запаморочення, судоми, втрата свідомості.

Чим труїли запоріжців минулого тижня, можна жахнутися тут.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme