Шахтарям Донбасу до уваги: На Росії лідеру бунту шахтарів "впаяли" строк (ФОТО)

На Росії лідеру шахтарських протестів у місті Гукове Валерію Дьяконову присудили рік позбавлення волі умовно і забронили брати участь у протестних заходах

Як пише російська профспілкова газета "Солідарність", з посиланням на активістку шахтарського протесту Тетяну Авачеву, таке рішення суду безпосередньо пов'язано з активною участю Дьяконова в акціях протесту шахтарів, передає Depo.Донбас.

"Він допомагав нам в організації пікетів, був одним з учасників оргкомітету", - пояснила вона.

Вона також розповіла, що Дьяконова звинуватили у тому, що в 2015-му році він погрожував газовим пістолетом заступнику мера міста Гуково. Інцидент був зафіксований на відеокамеру. При цьому сам засуджений стверджує, що лише продемонстрував чиновнику нагородну зброю у відповідь на погрози на власну адресу, а потім прибрав пістолет, мирно продовживши розмову.

"Справу просто сфабрикували, щоб прибрати одного з яскравих активістів. Йому навіть не дали сказати слова на свій захист. Суддя просто зачитав вирок - і все!", - розповіла активістка.

Також зазначається, що Дьяконов відігравав активну роль в організації шахтарських акцій протесту, постійно давав інтерв'ю і задавав чиновникам гострі питання.

Нагадаємо, що у російському Гуковому, що на кордоні Луганської та Ростовської областей, поліція заблокувала виїзд з міста, щоб обурені шахтарі не змогли виїхати на мітинг до Москви.

Повідомлялося, що місцевим шахтарям місцева компанія "Кінгкоул" винна зарплату ще з 2014 року. Всі мітинги і голодування, які там проходили досі, ніякого результату не дали. Коли ж люди зібралися відправитися на автобусах до Москви, щоб домагатися правди там, місто заблокували казаки і поліція.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme