Нацрада оштрафувала радіо Труханова за недотримання квот

Нацрада оштрафувала одеське радіо "Глас"

Нацрада оштрафувала радіо Труханова за н…

Як передає Depo.Одеса, на засіданні 2 березня Національна рада розглянула результати позапланової перевірки ПрАТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас" (позивні "Радіо Глас"), м. Одеса, і застосувала до компанії санкцію "стягнення штрафу" у розмірі 43 200 грн. за недотримання квоти щодо ведення передач державною мовою.

Перевірка встановила, що в ефірі "Радіо Глас" добовий обсяг ведення передач державною мовою в день моніторингу 15 грудня 2016 року становив 30,9% (законом передбачено – не менше як 50%). Тому Національна рада наклала на ліцензіата штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору і зобов'язала його сплатити у тридцятиденний термін із дня отримання відповідного рішення.

Крім того, перевірка зафіксувала недотримання програмної концепції мовника, оскільки транслювалися науково-просвітницькі передачі російського інтернет-порталу "SeoPult.TV", хоча ліцензією не передбачено використання іноземного продукту. Національна рада взяла до відома наявність цих порушень і зобов'язала компанію увідповіднити свою діяльність вимогам ліцензії і чинного законодавства.

Відзначимо, що телерадіокомпанію "Глас" пов'язують з мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Нашадаємо, раніше ще для однієї одеської радіостанції було призначено перевірку через те, що вона проповідує ідею "русского міра" та заявляє, що "України немає".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme