На Сумщині встановили, але не знайшли того, хто катував активіста з Конотопу

Проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено особу, яка причетна до викрадення у м. Конотоп громадського активіста

На Сумщині встановили, але не знайшли то…

Прокуратура Сумської області здійснює процесуальне керівництво у об'єднаному кримінальному провадженні за фактами вимагання грошових коштів та незаконного позбавлення волі у 2014 році громадського активіста з м. Конотоп, а нині депутата обласної ради, вчинення стосовно нього хуліганських дій у 2016 році та пошкодження належного йому автомобіля у 2017 році. Відомості в ЄРДР внесені за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 1 ст. 189 (вимагання), ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України, повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу прокуратури Сумської області.

Після того, як 18 січня поточного року прокуратурою Сумської області досудове розслідування було доручено СУ ГУНП у Сумській області, проведеними оперативно-розшуковими заходами вдалось встановити причетність жителя Одещини до вчинення одного з розслідуваних злочинів. Мова йде про події серпня 2014 року, тоді громадського активіста викрали невідомі, на належному йому автомобілі вивезли за місто, де його катували і відпустили лише тоді, коли їм заплатили викуп.

На даний час зібрано достатньо доказів того, що саме підозрюваний громадянин спільно з невстановленими особами домовились із активістом про зустріч, під час якої, погрожуючи йому предметом, візуально схожим на пістолет, нанесли удар в обличчя, силоміць заштовхали у власний автомобіль та вимагали викуп за його звільнення.

Прокуратурою затверджено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.146 (викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Оскільки підозрюваний переховується від слідства, зазначений процесуальний документ, як того вимагає закон, вручено дорослому члену сім'ї підозрюваного у м. Одеса. Наразі підозрюваного оголошено в розшук.

Окрім того, зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення спільників підозрюваного та осіб, які скоїли інші злочини. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme