На блокпосту затримали бойовика "Оплоту", що охороняв телевежу в Донецьку

У зоні АТО близько Волновахи поліцейські затримали бойовика батальйону "Оплот", який охороняв телевежу в окупованому Донецьку

Про це Depo.Донбас повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в Донецькій області.

"Житель селища Олександрівка рухався в Маріуполь, однак при ретельній перевірці поліцейські виявили, що він брав участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР". У складі батальйону "Оплот" найманець здійснював охорону стратегічних об'єктів псевдореспублики", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, 47-річний житель Олександрівки з червня по липень 2014 року ніс службу в НВФ "Оплот", який базувався в Донецьку по вул. Куйбишева.

Чоловік добровільно вступив у лави бойовиків. Отримавши форму і зброю, став охороняти стратегічно важливу телевежу. Пройшов місяць, а обіцяних грошей бойовик так і не отримав. Посварившись з керівництвом військової частини, залишив місце служби.

Колишній бойовик переховувався в Маріуполі, проте в момент перетину одного з блокпостів Волновахи був затриманий поліцейськими.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme