На ахметовських ТЕС пояснили, чому забруднюють Дніпропетровщину

Придніпровська і Криворізька ТЕС очолюють список найбільших забруднювачів навколишнього середовища в регіоні

На ахметовських ТЕС пояснили, чому забру…

Як повідомили Depo.Дніпро у прес-службі ДТЕК, статистику по викидам станцій у 2016 році некоректно порівнювати з 2015 роком.

"Тому що обидві антрацитові станції - Придніпровська і Криворізька - кілька місяців 2015 року не працювали і не виробляли електроенергії, через те, що поставки вугілля з окупованого Донбасу були повністю заблоковані. У 2016 році навантаження, навпаки, різко зросли", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, викидів в атмосферу в 2016 році було більше, тому що ТЕС в 2016 році працювали в ненормованих режимах, через те, що тому що атомна генерація на кілька місяців позапланово вийшла в ремонти. Додаткове навантаження було у холодні місяці 2016 року.

"У 2016 році Дніпропетровська область отримала 362 млн грн екологічного податку від обох ТЕС", - додають на підприємстві.

Нагадаємо, що за словами директора департаменту екології та природних ресурсів Днепропетровської облдержадміністрації Руслана Стрільця, у 2016 році у Криворізької і Придніпровської ТЕС при зростанні валового продукту на майже 6% викиди збільшилися на 14,6%. І ДніпроОДА опрацьовує питання судових позовів щодо підприємств.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme