UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізькі "хмарочоси" перебувають у пожежній небезпеці

У більшості житлових будинків підвищеної поверховості (10 поверхів і більше) в Запорізькій області, системи пожежної сигналізації перебувають у непрацездатному стані

Запорізькі "хмарочоси" перебувають у пож…

Про це порталу Depo.Запоріжжя повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту населення ЗОДА.

Загалом на території області 114 будинків підвищеної поверховості, з яких 104 - житлові. У Запоріжжі таких - 94, в Енергодарі - чотири, у Мелітополі та Бердянськ - по три. У 38 з них не працюють системи пожежної сигналізації, оповіщування про пожежу та управління евакуацією людей. У Мелітополі, Бердянську та Енергодарі в непрацездатному стані знаходяться 100% систем протипожежного захисту в таких будинках.

Ситуація ускладнюється і тим, що в цих містах немає спеціальної техніки для гасіння пожеж і евакуації людей "хмарочосів": автодрабин чи автопідйомників з висотою підйому більше 50 метрів.

У зв'язку з цим міським головам Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя та Енергодара рекомендовано провести роз'яснювальну роботу з мешканцями таких будинків щодо заборони самовільного втручання в роботу або демонтажу систем протипожежного захисту. Оскільки своїм непрацездатним станом системи оповіщення мають "завдячувати" саме мешканцям цих будинків. Також доручено розглянути питання фінансування і проведення робіт із забезпечення відновлення систем протипожежного захисту в житлових будинках підвищеної поверховості на 2017 рік. Опрацьовують і питання придбання спеціальної пожежної техніки.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme